به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی «کلبه خبر» به نقل از نشریه محلی «چشم انداز اردبیل»، پروژه ۳۰ کلاسه مدرسه دارالفنون اردبیل در آستانه افتتاح و بهره برداری است؛ این طرح آذرماه سال ۱۴۰۱ با حضور وزیر آموزش و پرورش وقت، مدیرعامل بانک پاسارگاد و رئیس سازمان نوسازی و تجهیز مدارس کشور کلنگ زنی شد؛ با افتتاح این مدرسه در مقطع متوسطه اول و دوم حدفاصل دروازه مشکین و میدان جهاد، ۱۰ هزار متر مربع به مساحت آموزشی استان اردبیل اضافه می شود.
در گفتگویی با بهزاد محمدی مدیرکل نوسازی مدارس استان اردبیل، ابعاد این طرح، ماموریت های اداره کل نوسازی در ارتباط با مدارس غیرانتفاعی، احداث فضاهای آموزشی استان و دیگر موضوعات مورد بررسی قرار گرفته است.
مدرسه دارالفنون به زودی افتتاح می شود
مدیرکل نوسازی مدارس استان اردبیل گفت که پروژه دارالفنون اردبیل قرار بود چهارم تیرماه جاری افتتاح شود اما به دلیل تقارن با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، مراسم افتتاحیه به زمانی بعد از انتخابات و با حضور مقامات کشوری برگزار خواهد شد.
وی درباره این طرح بیان داشت: پروژه ۳۰ کلاسه دارالفنون، یک مدرسه ۱۵ کلاسه دخترانه و یک مدرسه ۱۵ کلاسه پسرانه در زیربنای ۱۰هزار متر مربع با معماری سنتی ایرانی اسلامی و مجهز و هوشمند است،این مجموعه دارای سالن ورزشی و اجتماعات مجهز با ظرفیت ۲۵۵نفر و قابلیت اجرای تئاتر و دیگر مراسم ها را هم دارد.
محمدی از دارالفنون اردبیل به عنوان مدرسه فاخر توصیف کرد و گفت: این مجموعه با استاندارد بالا، تمام نیازهای آموزشی را از طریق لابراتوار زبان، آزمایشگاه، اتاق های مشاوره، اتاق ویژه اولیاء، فضاهای ورزشی متنوع مثل بسکتبال، والیبال و فضای سبز مناسب به عنوان حلقه گمشده مدارس، پوشش می دهد و ارمغان نشاط و شادابی فرزندان است.
محمدی گفت: بانک پاسارگاد از محل مسئولیت های اجتماعی در حدود ۳۰۰میلیارد تومان و اداره کل نوسازی مدارس استان اردبیل هم برای تجهیز و انشعابات این پروژه در حدود ۱۵ میلیارد تومان سرمایه گذاری کرده است.
در تجهیز مدارس، هنرستانها در اولویت است
مدیرکل نوسازی مدارس استان اردبیل در ادامه با اشاره به این که تجهیز و احداث مدارس دولتی به عهده اداره کل نوسازی مدارس استان اردبیل است گفت: در بخش تجهیزات و با هدف تضمین آینده شغلی هنرآموزان و استفاده از تجهیزات نوین آموزشی، تمرکز و رویکرد به سمت هنرستان ها است که در این راستا طی سال گذشته تا به امروز نزدیک یکصد میلیارد تومان اعتبار، تجهیزات خریداری که بخشی به مدارس تحویل و بخشی تا شهریور ماه جاری واگذار خواهد شد.
مدیرکل نوسازی مدارس استان اردبیل تاکید کرد که برای حذف بخاری های گازسوز در سطح مدارس مصمم هستیم و تا آخر سال مشروط به دریافت کامل اعتبارات از تمام مدارس دولتی استان بخاری های گازسوز جمع آوری می شود.
مدارس غیرانتفاعی را زیر نظر داریم
بهزاد محمدی در بخش دیگری از این گفتگو و در بررسی مدارس غیرانتفاعی به عنوان یکی از حوزه های ماموریت اداره کل نوسازی مدارس استان اظهار داشت: مطابق با برنامه جدید که دستورالعمل مبتنی بر مسایل فنی مدارس غیرانتفاعی آن به زودی ابلاغ می شود اگر مدرسه ای فضای استاندارد نداشته و در برابر زلزله و آتش سوزی ایمن نباشد سازمان نوسازی مدارس و شرکت مهندسین مشاور مداخله و موضوع را بررسی می کنند.
مدیرکل نوسازی مدارس استان اردبیل در ادامه در باره عملکرد مجموعه تحت مدیریت خود در ارتباط با فضاهای ورزشی آموزش و پرورش هم گفت: هم اکنون پنج پروژه ورزشی شامل سالن استخر پارس آباد، استخر مشگین شهر، سالن های ورزشی آسیه اردبیل، شهرستان نیر و شهرستان خلخال در دست احداث و تحویل است.
در اجرای پروژهها مصمم هستیم
محمدی با اشاره به کلنگ زنی مجموع ۱۰ مدرسه ۱۵ کلاسه در اردبیل در اواخر سال گذشته و هفته های اخیر و تامین اعتبار طرح ها، ابراز امیدواری کرد که به شرط تخصیص اعتبار، این پروژه ها در دو تا سه سال آینده به سرانجام برسد.
مدیرکل نوسازی مدارس استان اردبیل این را هم گفت که مدرسه خیرساز ۶ کلاسه روستای سلطان آباد در آینده نزدیک افتتاح می شود.
*** قدردان حمایت استاندار اردبیل هستیم
محمدی افزود: برخی از پروژه ها، از سال ها پیش معطل بود که با تخصیص منابع اعتبارات استانی و ملی، کار مجددا آغاز شد و جا دارد از حمایت و رویکرد ارزشمند استاندار اردبیل به فضای آموزشی قدردانی کنم.
مدیرکل نوسازی مدارس استان اردبیل با تاکید بر این که تربیت نسل آینده بزرگترین سرمایه گذاری در توسعه نیروی انسانی و خلق ثروت در کشور است، گفت: می خواهیم مدارس دولتی را بالای ۱۵ کلاس احداث کنیم تا با ارتقاء سرانه فضای آموزشی، فضای مطلوبی در اختیار دانش آموزان قرار گیرد.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان اردبیل استاندارد فضای آموزشی در کشور را ۸.۴ متر مربع و سرانه فضای آموزشی استان را تنها ۴.۲ متر مربع دانست و گفت: تلاش می کنیم به میانگین کشوری که ۵.۲متر مربع است، برسیم که بر این مبنا نیازمند احداث ۲ هزار کلاس درس جدید هستیم.
وضعیت بحرانی فضاهای آموزشی در برخی مناطق استان
محمدی با بیان اینکه از دوهزار کلاس درس، کار نزدیک ۵۰۰کلاس درس از بخش اعتبارات دولتی انجام شده،گفت: ۱۵۰ کلاس درس کلنگ زنی شده ، ۲۲۰ کلاس درس از محل مولدسازی و ۸۸کلاس درس نیز از محل قرارگاه محرومیت زدایی امام حسن در پهنه استان اردبیل انجام خواهد شد.
وی با بیان اینکه در ۵ شهرستان استان وضعیت فضاهای آموزشی بحرانی است، تصریح کرد: از این تعداد پارس آباد و اردبیل بیشترین کمبود فضای آموزشی را دارند این در حالی است که این شاخص در شهرستان های خورش رستم، کوثر ، لاهرود و نیر به دلیل مهاجرت، از استاندارد کشوری هم بالاتر است.
گفتگو از : مهین روح نواز
انتهای پیام/