به گزارش پایگاه خبری تحلیلی حرف آور، مدتی است که بحث کلاهبرداری در سایت دیوار نقل محافل است و درباره سودجویی مجرمان و ورود متخلفان به این فضا صحبتهای زیادی رد و بدل میشود.
کلاهبرداران اخیرا با درج آگهیهایی تحت عنوان «ضامن شما شویم» اقدام به سوءاستفاده و فریب شهروندانی میکنند که به دنبال ضامن وامهای بانکی و… هستند.
یکی از شهروندان مالباختهای که در دام این کلاهبرداران گرفتار شده است، گفت: حدود دو هفته پیش به دلیل اینکه با یکسری مشکلات شخصی مواجه شدم برای دریافت وام در وب کلید واژه «طریقه گرفتن وام بدون سند ملکی» نوشتم و موضوع مد نظرم را جست و جو کردم.
این مالباخته ادامه داد: پس از این اقدام تعدادی سایت نمایش داده شد و با کلیک وارد یکی از آنها شدم؛ در آنجا با دریافت مشخصات و شماره تلفنهای ثبت شده با مسئول یک شرکت که وام بدون سند ملکی ارائه میداد ارتباط برقرار کردم.
او افزود: پس از صحبت با متصدی شرکت به آدرس اعلامی رفتم و مدارکی را تحویل دادم و برای حق مشاوره مبلغ ۲۰ میلیون ریال نیز از طریق دستگاه کارتخوانی که در آن محل وجود داشت، کارت کشیدم.
او گفت: بعد از انجام این مراحل به درخواست متصدی شرکت به دنبال ضامن گشتم و در یک جست و جو در سایت دیوار با آگهی ارائه ضامن مواجه شدم و با برقراری تماس با فرد آگهی کننده درخواست ضامن کردم که او در جواب به من گفت مبلغ ۵۰۰ هزار ریال را برای اطمینان به حساب من واریز کن تا مطمئن شوم که به دنبال ضامن هستی و پس از آن با ضامنهایم صحبت کنم.
مالباخته با بیان اینکه در چند نوبت فرد آگهی کننده ارائه ضامن از من بابت حاصل شدن اطمینان مبلغی را دریافت کرد، گفت: پس از مرتبه اول بار دیگر مبلغ ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال دیگر نیز بابت اطمینان حاصل از اینکه من قصدم برای درخواست ضامن جدی است دریافت کرد.
او گفت: پس از پرداخت وجه به حساب افراد برای پیگیری کار خود به فرد آگهی کننده ارائه ضامن در سایت دیوار، تماس گرفتم تا مدارک مورد نیاز را از آنها دریافت کنم، در ادامه این فرد به من گفت که مدارک را به یک پیک تحویل دادم تا آن را برای شما بیاورد و به همین منظور شماره تلفنی را به من داد تا با پیک تماس برقرار کنم، اما تلفن وی خاموش بود و مشخص شد که شماره اعلام شده برای خود او بوده که خاموش است.
مالباخته اضافه کرد: زمانی که دوباره با فرد آگهی کننده سایت دیوار تماس گرفتم او با لحن تندی جواب داد و گفت همین که هست و برو و هر کاری که میخواهی انجام بده؛ در این زمان بود که متوجه شدم از من کلاهبرداری شده است.
او گفت: پس از اعلام گلایه به این فرد او به من پیامهای تهدیدآمیز ارسال و من را تهدید کرد. در آخر نه تنها به وام خود نرسیدم بلکه بیش از ۲۰ میلیون ریال نیز متضرر شدم.
به گفته مالباخته فرم و مندرجات داخل مدارکی که افراد برای وی ارسال کردند همگی به یک شکل بوده و فقط اسامی و مشخصات مربوط به افراد در آن متفاوت بوده است.
سرهنگ تورج کاظمی رئیس پلیس فتا تهران بزرگ در گفتوگو با خبرنگار حوزه حوادث و انتظامی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، پیرامون بحث کلاهبرداری با عنوان «ضامن شما شویم» در فضای مجازی، گفت: درباره چنین موضوعی ابتدا این مرجع قضایی است که باید پاسخگو باشد.
او گفت: در فضای مجازی جرم مشهودی تعریف نشده است و با این حال پلیس نمیتواند به تنهایی وارد موضوعات شود و برای آن جرم تلقی کند.
به گفته سرهنگ کاظمی افراد مالباخته که در فضای مجازی به این صورت مورد کلاهبرداری واقع شدند، ابتدا باید به مراجع قضایی رجوع کنند و پس از آنکه جرم افراد احراز شود مرجع قضایی برای پیگیری بیشتر پرونده را به پلیس فتا ارجاع میدهد و سپس دستور رسیدگی به آن را صادر میکند.
رئیس پلیس فتا پایتخت ضمن تاکید بر آمار بالای اقدامات مجرمانه در سایت دیوار، بیان کرد: ما برای مسدود شدن این سایت و متوقف کردن آن به مراجع قضایی مراجعه کردهایم، اما هنوز دستوری در این باره صادر نشده است.
با توجه به آنچه که در این گزارش عنوان شد، شهروندان ناخواسته در دام کلاهبرداران افتاده و مورد سوءاستفاده مالی قرار میگیرند، بنابراین ضروری است که مسئولان باید برای جلوگیری از تکرار این نوع جرایم مجرمانه در فضای مجازی چارهای اساسی بیاندیشند.
انتهای پیام/
- منبع خبر : خبرنگاران جوان