علی محمدیان در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «کلبه خبر»، درباره مشاهده پشه آئدس در استان اردبیل گفت: این نوع پشه دو روز پیش در بیلهسوار شناسایی شده است .
وی با بیان ابنکه پشه آئدس بومی آسیای جنوب شرقی است، افزود: پشه آئدس اخیرا از سمت جنوب وارد کشور ما شد و درگیریها در جنوب کشور است اما در استان اردبیل برای اولین بار این نوع پشه، دو روز پیش در شهرستان مرزی بیلهسوار شناسایی شده است .
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل تصریح کرد: هنوز هیچ علائمی از وجودِ بیماریِ دِنگی که براثرِ گزش پشه آئدس بروز کند، در استان اردبیل مشاهده نشده است.
وی گفت: روند ایجاد بیماری بر اثر گزش پشه آئدس به این صورت است که اگر پشه به بیماری دنگی آلوده باشد و فرد سالم را مورد گزش قرار دهد بیماری تب دنگی منتقل میشود که در ۸۰ درصد موارد حتی ممکن است افراد متوجه این تب هم نشوند؛ همچنین در ۵ درصد موارد در مبتلان به بیماریِ دِنگی تب شدید است و در کمتر از یک درصد موارد نیز به خاطر ایجاد شُک و ایجاد خونریزی تب دنگی میتواند، کشنده باشد.
محمدیان درباره علائم مهمی که بیماران تب دنگی آن را تجربه میکنند، اظهار داشت: سردرد، درد عضلانی، علائم پوستی، علائم گوارشی و تب از جمله علائم مبتلایان به بیماری تب دنگی است.
وی اضافه کرد: پشه آئدس چون در آبهای راکد تخمکگذاری میکند، بنابراین اولین راه پیشگیری از گزش این نوع پشه و جلوگیری از بروز بیماری تب دنگی این است که محیط بهسازی شود و لازم است محیط را از ظروفی که آب در آنها ممکن است جمع شود از جمله بطری آب، قوطی کنسرو، لاستیک و آب زیر گلدان پاکسازی کنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل تصریح کرد: راه پیشگیری دوم برای مقابله با گزش پشه آئدس و بیماری تب دنگی استفاده از لباسهای آستیندار است و همچنین به استفاده از حشرهکشها، اسپری و پمادها و استفاده از پشهبند و توری در منازل توصیه میشود.
گفته میشود چون درمان و داروی قطعی برای بیماری تب دنگی وجود ندارد، بنابراین پیشگیری بهترین کار ممکن در شرایط کنونی است و باید در اولویت باشد.
انتهای خبر/