به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانیکلبه خبر، بیش از یک دهه است که ایجاد منطقه آزاد در استان اردبیل با کش و قوسهای فراوان مواجه شده است؛ از اصرار به تصویب تا معطلی در تعیین محدوده؛ پروژه ای که راه اندازی آن تا به امروز طول کشیده و بیشک یکی از رویاهای اهالی استان اردبیل بود، اما ساعت ۲۲:۰۸ دقیقه یک بهمن ۱۴۰۱بود که خبر ابلاغ اساسنامه منطقه آزاد تجاری و صنعتی اردبیل به نقل از استاندار اردبیل در کانال استانداری اردبیل منتشر شد؛ در این خبر آمده بود: سیدحامد عاملی، استاندار اردبیل از تصویب اساسنامه سازمان منطقه آزاد تجاری – صنعتی اردبیل در هیأت وزیران و ابلاغ آن توسط معاون اول رئیسجمهور خبر داد.
صبح روز یکشنبه دوم بهمن ماه ۱۴۰۱ نیز جزئیات کامل این خبر در خبرگزاری ایرنا و در مصاحبه با علیرضا سلیمانی فرجام،مدیر اجرایی منطقه آزاد تجاری و صنعتی اردبیل اعلام شد؛ به گفته این مسئول در این اساسنامه تمام جزئیات لازم و همچنین ساز و کارهای لازم برای شروع عملیات اجرایی مشخص شده و بر اساس این اساسنامه بزودی شاهد مکانیابی و شروع مراحل اجرایی در منطقه آزاد تجاری و صنعتی اردبیل خواهیم بود.
مدیر اجرایی منطقه آزاد تجاری و صنعتی اردبیل تصریح کرد: تمام مناطق استان اردبیل از مزایای منطقه آزاد تجاری و صنعتی بهرهمند میشوند و منطقه آزاد تجاری و صنعتی اردبیل در وسعت ۱۰ هزار و ۶۵۶ هکتار فعالیت خود را آغاز خواهد کرد.
به گفته سلیمانی فرجام ایجاد منطقه آزاد تجاری و صنعتی، توسعه اقتصاد ملی را بدنبال داشته و با اتحاد و همبستگی بین مردم و مسئولان میتوان جهش تولید و اشتغال و سرمایهگذاریهای بخش خصوصی را در منطقه آزاد تجاری و صنعتی اردبیل رقم زد.
وی اضافه کرد: گمرک مزیت اول منطقه آزاد اردبیل خواهدبود و تمامی شهرها حتی شهرهای کوچک استان از ظرفیتهای اشتغالزایی و سرمایهگذاری منطقه آزاد برخوردار خواهند شد، چرا که منطقه آزاد تجاری و صنعتی نقش توسعه ملی در زمینههای اقتصادی، صنعتی و کشاورزی دارد.
مدیر اجرایی منطقه آزاد تجاری و صنعتی اردبیل اشتغالزایی، افزایش حضور سرمایهگذاران در منطقه به دلیل معافیتهای گمرکی و سود بازرگانی، رفع مشکل بیکاری، توسعه صادرات، افزایش مراودات بازرگانی با کشورهای همسایه و ایجاد بازارهای تجاری و صنعتی مشترک با همسایگان را از جمله مزایای ایجاد مناطق آزاد تجاری، صنعتی ذکر کرد.
وی گفت: در منطقه آزاد صادرات کالا و جذب سرمایههای خارجی به طور کامل آزاد بوده و با راهکارهای بسیار تسهیل کنندهای برای صادرات و جذب سرمایههای خارجی از طریق این مناطق ، دولتها سعی میکنند زمینههای مناسب را برای سرمایهگذاری و توسعه صادرات و کسب درآمدهای ارزی به وجود آورد.
کارشناسان اقتصادی معتقدند با توجه به وضعیت خاص جغرافیای استان اردبیل و همسایگی این کشور با حوزه قفقاز، ایجاد منطقه آزاد تجاری، صنعتی در این استان به رونق اقتصادی و توسعه متوازن استان منجر خواهد شد.
انتهای پیام/