در سال‌های گذشته باوجود تمام مشکلات و گره‌های اقتصادی دسترسی به اینترنت حتی برای مناطق دورافتاده، روستاها و حتی نقاط کور امکان‌پذیر شده است؛ اما در برخی از نقاط شهر اردبیل همچنان مردم از کندی اینترنت گلایه دارند.

به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی «کلبه خبر»، طی سال‌های گذشته باوجود تمام مشکلات و گره‌های اقتصادی دسترسی به اینترنت حتی در مناطق دورافتاده، روستاها، مناطق کوهستانی و حتی نقاط کور به لطف توسعه زیرساخت‌های فناوری امکان‌پذیر شد که برخورداری از این امکانات یکی از افتخارات کشور ما محسوب می‌شود، اما با این وجود در برخی از نقاط اردبیل مردم از کندی اینترنت و گاهی قطعی مقطعی آن گلایه دارند.

 سرعت اینترنت اردبیل با دکل‌های بی‌تی‌اس تقویت می‌شود

 برای به‌حداقل‌رساندن این مشکل طبق اعلام شهریار سرداری مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان اردبیل، ارتباطات داخل استان و حتی اکثر جاده‌های استان اردبیل به دکل‌ها و آنتن‌های مجهز بی.تی.اس آراسته شدند تا کمترین قطعی تلفن همراه و ارتباطات را در استان شاهد باشیم و البته تلاش‌ها همچنان برای رفع نقاط کور اینترنت ادامه دارد.

 البته دراین‌بین مسئولان اپراتورها در استان اردبیل از مشکلاتی می‌گویند که سبب می‌شود تا روند نصب دکل‌ها و آنتن‌های تقویتی در نقاط کور شهر به تعویق بیفتد.
ممانعت مردمی برای نصب آنتن‌های بی‌تی‌اس
فاضلی مدیرکل تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی شمال غرب کشور هفته گذشته در حاشیه دیدار با مسئولین اپراتورها در استان اردبیل در گفتگو با خبرنگار «سبلان ما»، درباره مشکل کندی و قطعی اینترنت در شهر اردبیل اظهار داشت: مهم‌ترین مشکلی که ما در منطقه شمال غرب با آن درگیریم بحث معارضین مردمی و معارضین محلی است که به نظر می‌رسد این مشکل به‌خاطر تملک این مناطق یا به‌خاطر بحث‌های جانبی به شکایت حقوقی اقدام می‌کنند.

 وی ادامه داد: وقتی سایتی یا بی‌تی‌اس را ما از یک جایی جمع می‌کنیم جابه‌جایی آن یا ایجاد یک سایت جدید، کمتر از ۶ ماه وقت نمی‌خواهد.

 

شهرداری اردبیل برای نصب بی‌تی‌اس‌ها زمین به اپراتورها می‌دهد

 رفیعی مدیرعامل سازمان فضای سبز و سیما منظر شهرداری اردبیل در گفتگو با خبرنگار «سبلان ما»، با اشاره به مشکل مطرح شده توسط مسئولان اپراتور در بحث ممانعت مردمی برای نصب آنتن‌های بی‌تی‌اس گفت: شهرداری از زمین‌های عمومی با کاربری‌های عمومی از جمله فضای سبز، زمین لازم را جهت نصب آنتن‌های بی‌تی‌اس در اختیار اپراتورها قرار می‌دهد.

وی گفت: با توجه به قطعی اینترنت در برخی مناطق اردبیل درخواست برای راه‌اندازی دکل‌های مخابراتی شناور بوده و ۱۰ تا ۱۲ درخواست جدید داریم که حدود ۷۰ ۸۰ تا مورد آنتن‌های اپراتورها در شهر اردبیل نصب و در حال بهره‌برداری است.

 شهریار سرداری، مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان اردبیل در گفتگو با «سبلان ما»، گفت: تلاش می‌کنیم تا با فراهم‌کردن زیرساخت‌ها در ابعاد گسترده از جمله اضافه‌شدن تعداد سایت‌های جدید شرایط بهتری را برای سرویس‌دهی تلفن همراه و اینترنت پرسرعت در اردبیل فراهم کنیم؛ اما مدیران اپراتورها می‌گویند که عدم همراهی مردم در نصب آنتن‌های بی.تی.اس مشکلات جدی را به همراه داشته است.

وی ادامه داد: با برطرف‌شدن مشکلات در قسمت‌های تازه توسعه‌یافته شهر و شهرک‌های جدید اردبیل از ابتدای سال تاکنون چهار سایت در این مناطق ایجاد شده و در ادامه هم با پنج نقطه سایت دکل همراه اول مشکل قطعی اینترنت و کندی سرعت و مشکل آنتن‌دهی مرتفع خواهد شد.

 تعرفه اجاره‌بها تی‌بی‌اس اصلاح می‌شود

 وی درباره حل مشکل تأمین زمین برای دکل‌های بی‌تی‌اس گفت: قرار شد که تعرفه فضا برای بی‌تی‌اس‌ها، طبق قانون بودجه ابلاغی به استان‌ها و همچنین بر اساس کمیسیون تنظیم مقررات به شهرداری اردبیل فرستاده شود و شهرداری این تعرفه را در شورا مطرح کند و اگر در شورا تصویب شد، تعرفه اجاره‌ها در شهر اردبیل و سایر جاهای استان‌ها بر اساس آن قاعده، قانونمند خواهد شد.

 سرداری خاطرنشان کرد: با اصلاح نرخ اجاره‌بها نصب دکل بی‌تی‌اس، قراردادها نیز بسته خواهد شد تا با راه‌اندازی این دکل‌ها سرعت اینترنت در اردبیل افزایش یابد.

وی ابراز امیدواری کرد: با توجه به همکاری شهرداری اردبیل و تأمین، زمین برای نصب دکل بی‌تی‌اس در ادامه راه نیز هم‌افزایی و همفکری با مدیریت شهری انجام شده و بتوانیم به یک چارچوب همکاری خوبی برسیم.

 مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان اردبیل تصریح کرد: باید در کنار تأمین زیرساخت‌هایی همچون دکل‌های نصب بی‌تی‌اس، بایستی شرکت مخابرات و سایر مجموعه‌ها زیرساخت‌های لازم برای بهره‌برداری از سرویس‌دهی مدرن و کیفی‌تر در بستر فیبر نوری را فراهم کنند.

اینترنت باکیفیت را با فیبر نوری تجربه کنیم

در حال حاضر زیرساخت‌های بهره‌برداری از بستر فیبر نوری در محلات مختلف شهر اردبیل در حال مهیاشدن است و علاوه بر دست‌اندرکاران امیدوارند که تا فراهم‌شدن بستر فیبر نوری، دکل‌های بی‌تی‌اس بیشتری در نقاط کور شهر راه‌اندازی شود تا هرچه زودتر شاهد رفع مشکل کمی سرعت یا قطعی اینترنت در شهر اردبیل سایر نقاط استان باشیم این در حالیست که اختلاف‌نظر بر سر نصب دکل مخابراتی در سطح شهر سال‌ها است که ادامه دارد و مسئولان معتقدند این دکل‌ها ضرری برای سلامت شهروندان ندارند؛ اما عده‌ای نیز دل‌نگران آثار زیان‌بار این دکل‌های مخابراتی بر روی سلامتی خود هستند و بنابراین تلاش می‌کنند که از راه‌اندازی دکل ممانعت کنند.

انتهای پیام/ ش