به گزارش پایگاه خبری خبری و اطلاع رسانی «کلبه خبر»به نقل از «سبلان ما» رامین نسیمی دوست در گفتگویی با تأکید بر رعایت اصول بهداشتی و مراقبتهای پیشگیرانه در مورد ابتلا به تب دنگی اظهار داشت: آمادگی لازم جهت مقابله با اپیدمی احتمالی بیماری تب دنگی در استان وجود دارد و همه مراکز درمانی بیمارستانها ملزم بر رعایت بهداشت محیط بیمارستانی و آموزش جدی به کارکنان درمانی دراینخصوص هستند.
وی افزود: تب دنگی یک عفونت ویروسی است که از طریق نیش پشههای آلوده به انسان منتقل میشود و این بیماری در آبوهوای معتدل و گرمسیری شیوع دارد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل: تب، سردرد، خونریزی، تهوع و استفراغ و همچنین خستگی را از علایم این بیماری دانست و گفت: ۷۰ الی ۸۰ درصد مبتلایان به تب دنگی خودبهخود بهبود مییابند.
نسیمی دوست با اشاره به اینکه پشهها ناقل اصلی این ویروس هستند افزود: وقتی یک پشه آلوده به ویروس دنگی فرد را نیش میزند، ویروس وارد جریان خون فرد شده و میتواند منجر به ابتلا به تب شود و این بیماری واکسن و درمانی خاصی ندارد و عموماً داروها و روشهای خانگی تنها برای تسکین درد تجویز میشوند و بهترین راه مقابله با بیماری تب دنگی رعایت اصول بهداشتی و پیشگیری در این زمینه است.
وی تأکید کرد: مردم استان اردبیل از سفرهای غیرضروری به استانهایی که وجود تب دنگی در آنها مشاهده شده مثل استانهای مازندران، گیلان خودداری کند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفت: پشه آئدس عموماً شب گزش است و توصیه میشود شبها از پشهبند استفاده شود و در منزل از تهویهمطبوع و پنجره توری استفاده شود.
نسیمی اظهار داشت: در صورت مبتلا به تب دنگی و بروز علایمی همچون تب و سردرد به پزشک مراجعه کنید و پزشک میتواند به شما بگوید که چگونه علائم خود را درمان کنید و بهطورکلی مراقبت از تب دنگی شامل موارد استراحت زیاد، نوشیدن مایعات در حجم بالا، مصرف استامینوفن برای کنترل تب و تسکین درد جزو مراقبتهای بعد از مبتلا شدن به این بیماری هستند.
انتهای پیام/